Izjava o zaštiti privatnosti

Na snazi od 30/05/2004


Naša obveza čuvanja privatnosti (čuvanja informacija):

Vaša privatnost nam je bitna. Da bismo Vašu privatnost bolje zaštitili, pružamo Vam ovu obavijest u kojoj Vam pojašnjavamo našu «online» praksu u pogledu informacija, te što možete izabrati od načina na koji se Vaše informacije prikupljaju i koriste. Da bi lakše pronašli ovu obavijest, učinili smo je dostupnom na našoj početnoj stranici (homepage) i isto tako pri svakom koraku gdje se mogu zatražiti informacije koje tražitelj osobno identificira (prepoznaje).


Informacije koje prikupljamo:

Ova obavijest se primjenjuje na sve informacije koje su prikupljene ili predane putem global.hr, dostava.hr, dostava.info, iligsoft.hr web stranica. Na nekim stranicama možete naručiti proizvode, podnijeti zahtjeve i registrirati se za primanje materijala. Informacije/podaci koje se uzimaju na ovim stranicama su:

Ime i prezime
Adresa
Email adresa
Telefonski broj
(itd.)

Na nekim stranicama možete predati podatke o drugim osobama. Na primjer, ako naručite poklon «online» i želite da bude poslan direktno primatelju, morat ćete predati primateljevu adresu. U ovom slučaju, osobni podaci koji se traže su sljedeći:
Ime i prezime
Adresa
Telefonski broj
(itd.)


Način na koji koristimo informacije:

Informacije koje nam dajete o sebi koristimo pri narudžbi, da bi popunili tu narudžbu. Ne dijelimo ove informacije s vanjskim suradnicima osim podataka koji su nam potrebni kod popunjavanja narudžbe.
Informacije koje nam pružite o nekom drugom koristimo kad vršimo narudžbu, i to samo zbog slanja proizvoda i potvrde isporuke. Ne dijelimo ove informacije s vanjskim suradnicima osim podataka potrebnih za popunjavanje narudžbe.
Nudimo poklon-čestitke kojima možete personalizirati (dati notu osobnosti proizvodu) proizvod koji naručujete za drugu osobu. Informacije koje nam pružite za kreiranje poklon-čestitke koriste se samo za tu svrhu, i vidljive su samo osobi koja prima poklon.
Koristimo povratne email adrese da bi odgovorili na email koji primimo. Takve adrese se ne koriste za bilo koju drugu svrhu i ne dijelimo ih s vanjskim suradnicima.
Možete se prijaviti (registrirati) na našoj web stranici ako želite primati naš katalog kao i nove ponude naših proizvoda i usluga. Informacije koje predate na našoj web stranici neće se koristiti za tu svrhu osim ako ne popunite obrazac za prijavu.
Koristimo ne-identificirajuće i opće informacije da bi bolje dizajnirali našu web stranicu i da bi takve informacije podijelili sa oglašivačima. Na primjer, mogli bismo reći oglašivaču da je X broj osoba posjetio određeno područje na našoj web stranici, ili da je Y broj muškaraca i Z broj žena popunilo obrazac za prijavu, ali nećemo objaviti ništa što bi moglo identificirati ove osobe kao pojedince.
Na posljetku, informacije koje se mogu osobno identificirati a pružene su nam «online», nikad ne koristimo ili dijelimo s drugima na načine koji nisu u skladu s onim gore navedenim bez da Vam isto ne ponudimo mogućnost odjave (opt-out) ili na drugi način zabrane korištenja u druge svrhe.


Naša obveza čuvanja sigurnosti podataka:

Da bi izbjegli nedozvoljeni pristup podacima, održavali točnost podataka i osigurali ispravnu upotrebu informacija, postavili smo odgovarajuće fizičke, elektronske i procedure ovlaštenja da bi sačuvali i zaštitili informacije koje skupljamo «online».


Naša obveza čuvanja privatnosti djece:

Zaštita privatnosti onih jako mladih je posebno važna. Iz tog razloga, nikad ne uzimamo i zadržavamo informacije na našoj web stranici od onih za koje pouzdano znamo da su ispod 13 godina starosti, i niti jedan dio naše web stranice nije strukturiran tako da privuče nekog ispod 13 godina starosti.


Kako možete pristupiti Vašim podacima ili ih mijenjati:

Možete pristupiti svim osobnim podacima koji se mogu identificirati a koje uzimamo «online», i možete ih održavati/mijenjati ako se logirate i kliknete na «moj račun» u ponuđenom meniju pri vrhu stranice. Upotrebljavamo ovu proceduru da bi bolje zaštitili Vaše podatke.


Kako nas kontaktirati:

Ako imate kakvih pitanja ili zabrinutosti u svezi s ovom politikom čuvanja privatnosti, molimo kontaktirajte nas putem kontakt obrasca.