Odredbe i uvijeti korištenja

Odredbe i uvijeti:

Na uvjete poslovanja primjenjuju se odredbe čl. 36. do čl. 55. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine 79/2007 i 89/2009, nastavno dalje: ZZP), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu. Naručivanjem i kupnjom u našoj web trgovini kupac sporazumno potvrđuje pristanak na Odredbe i uvijete poslovanja i korištenja. Služeći se stranicom global.hr, dostava.hr, dostava.info ili bilo kojom drugom stranicom, a kojoj je vlasnik ili glavni operater ILIGSOFT d.o.o, pristajete na ove uvjete korištenja. Ukoliko se ne slažete s ovakvim uvjetima, molimo Vas da ne koristite web stranice www.global.hr, dostava.hr, dostava.info. ILIGSOFT d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja, djelomično ili u cijelosti, u bilo koje vrijeme, uz prethodnu obavijest o tome ili bez nje. Preporučujemo Vam da uvijek provjerite naše uvjete prije nego što namjeravate koristiti našu web stranicu. Svako Vaše daljnje korištenje naše web stranice nakon objave izmjena ovih uvjeta korištenja, značit će Vaše prihvaćanje tih izmjena.

 

Kupac:

 

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske ili u inozemstvu, te koja izvrši narudžbu i plaćanje u našoj Internet web trgovini. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Svaki kupac prilikom narudžbe mora ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge, te odgovara za ispravnosti istih.

 

Potrošač:

 

Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

 

Prodavatelj:

 

Prodavatelj je ILIGSOFT društvo s ograničenom odgovornošću, Ul. Ljudevita Gaja 11, 35000 Slavonski Brod, OIB: 61922516018, VAT: HR61922516018, MBS: 050016457, IBAN (PBZ): HR4223400091100101305.

 

Fotografije i opisi:

 

Djelatnici naše Internet trgovine nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda, no zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

 

Ograničenje korištenja:

 

Ove web stranice su u vlasništvu poduzeća ILIGSOFT d.o.o. Sadržaji ovih web stranica zaštićeni su autorskim pravom prema hrvatskim i/ili međunarodnim propisima, a mogu se zaštititi i autorskim pravom prema zakonima drugih zemalja. Osim ukoliko nije ovdje drukčije određeno, ništa od sadržaja ovih stranica ne smije se kopirati, reproducirati, distribuirati, objavljivati, priopćavati, neovlašteno odašiljati ili na drugi način iskorištavati. Ipak, možete upotrijebiti materijal s naših stranica ukoliko to činite u privatne, nekomercijalne svrhe, i to samo pod uvjetom da se pridržavate svih autorskih navoda i restrikcija vezanih uz bilo koji materijal koji želite pohraniti na vašem kompjuteru (download). Svaka izmjena naših materijala ili njihova upotreba u bilo koje druge, komercijalne svrhe smatra se kršenjem ILIGSOFT-ovih autorskih prava. GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO, ILIGSOFT i svi GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i/ili ILIGSOFT-ovi zaštitni žigovi, nazivi, uslužni znakovi i logotipi su registrirani zaštitni znakovi ILIGSOFT-a i s njim povezanih društava. Upotreba ILIGSOFT-ovih zaštitnih znakova ili sadržaja na bilo koji način, osim kako je ovdje navedeno, striktno je zabranjena.

 

Oglasna ploča (forum) i e-mail:

 

GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i ILIGSOFT mogu korisnicima ponuditi i sadržaja poput oglasne ploče (foruma) ili e-maila koji funkcioniraju kao dio GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili ILIGSOFT-ovih web sadržaja. Ne smijete unositi nikakav materijal koji bi bio nezakonit, zlonamjeran, uvredljiv, prijeteći, nasilan, pun mržnje, klevetnički, podrugljiv, opscen, pornografski, vulgaran, seksualno eksplicitan, ili koji bi mogao dovesti do bilo kakve povrede mjerodavnog prava. Molimo Vas da ne unosite materijal koji je na bilo koji način zaštićen vlasničkim ili pravima intelektualnog vlasništva, bez prethodne dozvole imatelja tih prava. 

 

Korisnici kojima su ove stranice namijenjene:

 

Ukoliko nije drukčije određeno, materijali na našim stranicama izloženi su isključivo radi promocije i prodaje proizvoda dostupnih u Hrvatskoj. GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i ILIGSOFT ne jamče da su materijali sadržani na ovim stranicama prikladni ili dostupni za korištenje u drugim lokacijama. Ukoliko se odlučite na pristup ovoj stranici s drugih lokacija, činite to samovoljno i odgovorni ste za djelovanje u skladu s lokalnim pravima, ukoliko se primjenjuju.

 

Odricanje:

 

GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i ILIGSOFT-ove su stranice dostupne kao takve ("as is"), bez ikakvih jamstava bilo izričitih bilo prešutnih, uključujući između ostalog prešutna jamstva o vlasništvu, prodajnim karakteristikama, primjerenosti i pogodnosti za određenu svrhu GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i ILIGSOFT ne daju nikakve izjave niti jamstva o preciznosti, pouzdanosti, vremenskim rokovima ili cjelovitosti određenih materijala na GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i ILIGSOFT-ovim stranicama ili stranicama koje su preko njih dostupne. GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i ILIGSOFT također ne izjavljuje niti jamči da će stranice biti dostupne u svako vrijeme, da neće biti nikakvog ometanja ili kvara, niti da su naše stranice ili serveri s pomoću kojih su one dostupne potpuno slobodni od virusa ili drugih opasnih komponenata.

 

Linkovi od ili prema drugim stranicama:

 

GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i ILIGSOFT nije u suradnji s bilo kakvim sponzorima ili proizvođačima trećih web stranica koje se spajaju sa ili na GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili ILIGSOFT web stranice. Potpuno nijećemo našu odgovornost po pitanju točnosti neke informacije pronađene na takvoj stranici. Ne možemo jamčiti da ćete biti zadovoljni proizvodima ili uslugama pruženim preko tih trećih stranica, jer su te stranice u vlasništvu trećih osoba. Ne podržavamo sadržaj robe koja se prodaje, niti na ikoji način potvrđujemo vjerodostojnost informacija koje se nalaze na tim stranicama. Također ne jamčimo zaštitu određenih podataka, uključujući i podatke o kreditnim karticama, ili drugih osobnih podataka koje bi od Vas takve treće web stranice mogle zatražiti.

 

Ograničenje odgovornosti:

 

Ni u kojem slučaju GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili ILIGSOFT neće biti odgovoran za naknadu štete koja proizlazi iz korištenja ili nemogućnosti korištenja GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili ILIGSOFT web stranice, čak i ako su GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i/ili ILIGSOFT ili njihovi ovlašteni predstavnici bili obaviješteni o mogućnosti određene štete.
U svakom slučaju, sveukupna odgovornost GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili ILIGSOFT-a prema Vama neće prelaziti iznos kojeg ste Vi platili za korištenje ili pristup ovoj stranici.

 

Naknada štete:

 

Vi ćete osloboditi GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili ILIGSOFT kao i sva s njim povezana društva, i sve njegove radnike , pomoćnike, direktore, agente i partnere svake odgovornosti, te ćete mu nadoknaditi svaku štetu na temelju zahtjeva ili primjedbi trećih osoba, uključujući razumne troškove pravnih usluga a koja nastanu na temelju materijala ili podataka kojih unosite, objavljujete ili odašiljate, ili su posljedica Vašeg korištenja GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili ILIGSOFT web stranice, Vašeg pristupa GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili ILIGSOFT web stranici ili Vašeg kršenja odredaba i uvjeta korištenja ili kršenja bilo kojih tuđih prava.

 

Iskazane cijene:

 

Sve cijene su sa uračunatim porezom.
Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave! Istaknute cijene u Web trgovini vrijede isključivo za kupnju putem interneta.

 

Naručivanje:

 

 

 • Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje naše web trgovine.
 • Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe, dakle prilikom završetka procesa kupovine u našoj online trgovini (web shopu) dobit ćete e-mail sa svim podacima o naručenim proizvodima, cijeni i načinu plaćanja koji je ujedno i potvrda da je narudžba zaprimljena.
 • Ako Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, da li prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe.
 • Ako je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.
 • Kupac odgovara za ispravnost podataka koje navodi u popunjavanju narudžbe.
 • Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.
 • Pri samoj narudžbi kupac će dobiti mogućnost izbora adrese za dostavu ako se ista razlikuje od registrirane adrese.

 

 

Načini plaćanja:

 

Na GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO i ILIGSOFT internet stranicama, plaćanje se može vršiti na više načina:

 • plaćanje pri samoj narudžbi putem jedne od kreditnih kartica koje prihvaćamo. U slučaju online plaćanja kreditnim karticama sustav će Vas odvesti na sigurnosnu stranicu gdje trebate popuniti sve podatke kako bi izvršili plaćanje i narudžbu do kraja
 • plaćanje pri samoj narudžbi putem jednog od servisa koji nude uslugu online plaćanja (kao što je PayPal i sl.)
 • plaćanje po ponudi općom uplatnicom ili netbankingom preporučuje se privatnim osobama kojima nakon zaprimljene narudžbe stiže e-mail s ponudom za plaćanje (e-banking, uplata u banci, pošti itd.) te virmanom ili netbankingom preporučuje se pravnim osobama (poduzeća, obrtnici, udruge, ...) kojima nakon zaprimljene narudžbe stiže e-mail s ponudom za plaćanje - isporuka tek po primitku uplate i za pravne i za fizičke osobe
 • plaćanje prilikom preuzimanja robe - samo za stalne i provjerene kupce

Zadržavamo pravo zahtjeva za avansno plaćanje. U pravilu za skuplje ili rijetke proizvode tražimo avansnu uplatu cijelog ili dijela iznosa.
Svako plaćanje kreditnom karticom podliježe prethodnoj autorizaciji.
Svi online načini naplate vrše se isključivo preko sigurnosnih servera i to sa najjačom zaštitom, a pri tome niti jedan podatak ni o Vama ni o Vašoj kartici ili Vašim siframa (PIN-ovima) ne ostaje zapisan u našoj bazi, što Vam osigurava vrhunsku zaštitu pri plaćanju.

 

Prethodna obavijest:

 

Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima kupovine predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP-a.

 

Potvrda prethodne obavijesti:

 

Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP-a) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

 

Isporuka:

 

 • Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti djelatnike naše Internet web trgovine.
 • Ako kupac ne primi robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, kupac mora o tome obavijestiti prodavatelja putem kontakt obrasca da bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili da bi se poslala zamjenska pošiljka
 • Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.
 • Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija, odnosno nakon primitka uplate ( netbanking / općom uplatnicom).
 • Nakon zaprimanja te potvrde odnosno uplate prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do sedam (7) radna dana.
 • Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom robe.

 

Povrat/reklamacije:

 

 

 • Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, izuzev kada ste obaviješteni da se uslijed nedostatka proizvoda na skladištu ili otkazivanja transakcije isti ne može isporučiti uz ostale proizvode iz narudžbe, vratite nam pošiljku, a mi ćemo Vam ispravni proizvod poslati na naš trošak.
 • Kupac može, shodno Članku 45. ZZP, otkazati narudžbu ne navodeći za to razlog u roku od sedam (15) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je Kupac primio proizvod. Kupac e-mailom mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju narudžbe. Narudžba se smatra otkazanom kada Prodavatelj primi pismenu obavijest (e-mail). U slučaju otkazivanja narudžbe, Kupac je dužan o svom trošku vratiti kupljene proizvode Prodavatelju.
 • Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
 • Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.
 • Prodavatelj se obvezuje Kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva vrijednosti proizvoda, uvećan za zakonske kamate, u roku od 30 dana od primitka pismene obavijesti o raskidu ugovora te primitka i provjere stanja vraćenih proizvoda.

 

 

Registrirani korisnici:

 

 

 • Registriranjem na našoj internet trgovini ili portalu korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
 • Korisnik je dužan odmah prijaviti poduzeću ILIGSOFT d.o.o. neovlašteno korištenje njegovog računa. Poduzeće ILIGSOFT d.o.o. ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
 • Poduzeće ILIGSOFT d.o.o. dužno je po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

 

 

Ostali uvijeti kupnje:

 

Za narudžbu robe, osobe moraju biti starije od 18 godina. U slučaju promjene cijene, krivo iskazane cijene ili sl. zadržavamo pravo promijeniti cijenu, te Vas o tome obavijestiti, a Vi imate pravo odustati od narudžbe. Uvijek imamo pravo odbiti narudžbu ukoliko je bila iskazana netočna cijena ili se cijena promijenila. 
Ne odgovaramo za tehničke opise i slike proizvoda. Detaljni opis možete naći na WEB-stranici proizvođača.
Svi ponuđeni proizvodi su zavisni od stanja skladišta ovlaštenih distributera i mogu biti povučeni u bilo koje vrijeme. Ne odgovaramo za bilo kakve štete u slučaju da ne možemo isporučiti ponuđene proizvode. 
Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvjetima važećim u momentu potvrđivanja narudžbe.
Paritet: Kada isporučimo originalno zapakiran paket na Vaša vrata Vi preuzimate robu uz obavezan potpis na dostavnici, čime potvrđujete da je roba uredno isporučena, a roba ostaje u našem vlasništvu sve dok nije plaćena u cijelosti.
Kupac ima pravo na raskid ugovora sukladno članu 44 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.
Isključenje prava za raskidu ugovora sukladno članu 44 Zakona odnose se na stvari koje se za kupca posebno naručuju. Radi se o robi koja nije svakodnevna/standardna prodaja (npr. poseban pribor, roba velike vrijednosti), odnosno proizvodi koji zbog svoje naravi ne mogu biti vraćeni.
Svu robu šaljemo sa računom i jamstvom (u pravilu u kutiji). Na poleđini računa su napisani ovdje navedeni uvjeti prodaje. Molimo Vas da nas odmah obavijestite ukoliko niste primili račun.

 

Jamstvo za prodane proizvode:

 

Svi električni proizvodi se isporučuju sa jamstvenim listom sukladno zakonu. Jamstvo se ostvaruje u ovlaštenom servisu. GLOBAL.HR, DOSTAVA.HR, DOSTAVA.INFO ili firma ILIGSOFT pažljivo vodi brigu o dobavljačima i servisnim mrežama. Molimo Vas da bilo kakve primjedbe u svezi jamstva ili ovlaštenih servisa uputite nam putem našeg kontakt obrasca.

 

Izjava o konverziji:

 

Sva plaćanja biti će izvršena u Hrvatskim kunama. Iznos za koji teretimo Vašu kreditnu karticu dobiva se kroz konverziju cijene u iz valute u kojoj radite narudžbu u kune prema važećem tečaju Hrvatske narodne banke. Kod terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u Vašu lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost manje razlike u odnosu na cijenu navedenu na našoj web stranici.

 

Sigurnost na stranici:

 

Obvezujemo se da primljene podatke nećemo davati trećim osobama. Svi primljeni podaci koriste se samo za realizaciju narudžbe, te za dostavu newsletter-a i e-mail-ova ukoliko ste označili da ih želite primati od nas.

 

Primjedbe i prigovori:

 

Sukladno čl. 8 ZZP-a, internet trgovine u vlasništvu poduzeća ILIGSOFT d.o.o. Vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete putem kontakt obrasca. Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

 

Modificiranje uvijeta korištenja:

 

Poduzeće ILIGSOFT d.o.o. zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira uvjete korištenja. O važnim promjenama i dopunama poduzeće ILIGSOFT d.o.o. može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na našim internet trgovinama i/ili portalima smatra se da ste upoznati s najnovijim uvjetima korištenja.

 

Završne odredbe:

 

Na ove odredbe i uvjete korištenja primjenjivat će se hrvatsko pravo. Pristajete na isključivu nadležnost hrvatskih sudova u slučaju spora koji proizađe ili je u vezi s ovim odredbama i uvjetima. Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja. U slučaju da bilo koja odredba ovih uvjeta korištenja bude proglašena nezakonitom, ništavom ili na bilo koji drugi način pravno nevaljanom, ta odredba će se izdvojiti od ovih odredaba i uvjeta i neće utjecati na valjanost i izvršivost ostalih odredaba.